Exposure Visuals
City

GLOW Eindhoven

GLOW Eindhoven is een jaarlijks terugkerend lichtkunstfestival in de lichtstad Eindhoven. Tijdens GLOW worden op verschillende plaatsen in Eindhoven prachtige kunstwerken aangebracht die tevens hoogstaande staaltjes techniek zijn. GLOW Eindhoven is een waar feest voor fotografen.

De foto’s in dit album zijn gemaakt bij de volgende lichtkunstwerken:

– Don’t break the light: Philips Museum
– Footprint: Ketelhuisplein
– Firefly field: Gloeilampplantsoen

DSC01130 HDR scaled
DSC01235 HDR scaled

Kunstwerken

Don’t break the light

Don’t break the light is een lichtkunstwerk bij het Philips museum in het centrum van de lichtstad. Na GLOW editie 2017 is don’t break the light permanent te bewonderen. Het toont verschillende patronen en kleuren die met elkaar vermengen.

Don’t break the light is een uitnodiging om even stil te staan bij de kwetsbare kwaliteit van licht.

Footprint

Footprint is het grootste lichtkunstwerk van GLOW aan het Ketelhuisplein. Door het lichtkunstwerk wordt het volledige Ketelhuisplein bezet met een bloemenzee. Met zijn grootte van ca. 5 hectare symboliseert het de ecologische footprint van de gemiddelde Nederlander.

Firefly field

Het kunstwerk Firefly field bestaat uit honderden kleine LED-lampjes die bewegen boven een grasveld in het Gloeilampplantsoen. De lampjes vormen samen een betoverend kunstwerk en bootsen de bewegingen van vuurvliegjes na.

DSC01276 HDR scaled

Gear


Voor het maken van deze foto’s heb ik gebruik gemaakt van mijn Sony A7iii systeemcamera en Tamron 17-28 DI III RXD groothoek zoomobjectief. Omdat deze foto’s zijn gemaakt bij weinig licht, zijn de gebruikte sluitertijden lang en is de camera uiteraard op een statief geplaatst.Leave a reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Recent Portfolios