Exposure Visuals

Gear

Een vraag die vaak aan fotografen wordt gesteld is: welke gear gebruik je voor het maken van foto's en video's. Daarom heb ik een overzichtelijke lijst gemaakt. Op deze pagina vind je een overzicht van alle apparatuur die ik op dit moment gebruik, of op mijn bucket list staat. Alle producten zijn voorzien van een link, waardoor ze eenvoudig online gevonden kunnen worden.

Camera's en objectieven

Sony A7iii

De Sony A7iii fullframe systeemcamera gebruik ik als backup voor mijn Sony A7IV.

DXO Mark overall score: 96

Tamron 17-28mm f/2.8

Mijn groothoek zoomobjectief die ik vooral gebruik voor landschapsfotografie.

Dyxum score overall: 4,57

Tamron 28-75mm f/2.8

De lichtsterke alleskunner.

Dyxum score overall: 4,75

Tamron 70-180mm f/2.8

Deze ragscherpe telezoomlens maakt de Tamron trinity serie compleet.

Dyxum score overall: 4,83

Tamron SP 90 f/2.8 Di USD

De Tamron SP 90 f/2.8 Di USD is een begrip op het gebied van macro objectieven. Dit objectief van de tweede generatie levert haarscherpe beelden met een afbeeldingsmaatstaf van 1:1. Het objectief heeft een A-mount. Met de Sony lens mount adapter kan deze ook gebruikt worden op Sony systeemcamera’s met een E-mount.

Dyxum score overall: 4,92


Drone

DJI Mavic 3 Classic met DJI RC

Mijn nieuwe drone voor luchtopnamen. De Mavic 3 Classic is voorzien van een grote 4/3 beeldsensor voor kwalitatieve beelden. De Mavic 3 Classic komt met een DJI RM330 Smart Controller.

De Mavic 3 Classic is de eerste drone met een startgewicht van meer dan 250 gram, die is voorzien van een C1 label. Hierdoor is hij helemaal voorbereid op de nieuwe Europese regelgeving.

DJI Mavic 3 Fly More Kit

In de Fly More Kit voor de Mavic 3 (Classic) zit een tas, die als schoudertas of als rugtas kan worden gebruikt, twee Intelligent Flight Batteries en een laaddock voor de batterijen.

Freewell DJI Mavic 3 Classic Standard Day 4 Pack

Een set van ND-filters voor gebruik met de Mavic 3 Classic drone. Met behulp van deze ND-filters houd je de sluitertijd tijdens filmen constant volgens de 180 graden regel om zo smooth videobeelden te maken.

SanDisk 256GB Micro SD Extreme

Een ruime geheugenkaart met voldoende opslagcapaciteit voor het opslaan van veel drone-opnamen.

Ik maak gebruik van twee van deze micro SD-kaarten. Hiervoor is de drone na het wisselen van de kaart om de opnamen te bewerken weer direct klaar voor gebruik.

Computer en software

Macbook Pro 16 inch 2021

Mijn 16 inch Macbook Pro met Apple Silicon M1 Pro processor , waarop ik foto’s en video’s bewerk.

Synology DS920+

Synology NAS voor het veilig opslaan van mijn bestanden, zoals foto- en videobestanden en voor het backuppen van mijn website.

Adobe Creative Cloud Photography

Softwarepakket, bestaande uit Adobe Lightroom Classic en Adobe Photoshop.

Back Magic Design DaVinci Resolve Studio

Uitgebreide nonlinear video editor.

Belangrijkste accessoires

CULLMANN Malaga BackPack 200

Een compacte, waterdichte rugzak die ik gebruik wanneer ik met lichte uitrusting op pad wil.

Kase KW100 High End Kit K9

Een filter starterskit voor de gevorderde landschapsfotograaf. De kit bestaat uit een K9 filterhouder, een magnetische CPL 90mm, ND64 grijsfilter een grijsverloopfilter en een reverse grijsverloopfilter. De filters zijn vervaardigd uit glas met een dikte van 2mm. Om te fotograferen met lange sluitertijden.

Sony reportageflitser

Een reportageflitser voor het lokaal aanlichten van onderwerpen.

DJI RSC 3 mini

Compacte maar krachtige camerastabilisator voor het maken van videobeelden zonder trillingen.

Sirui ET-1004

Ik heb gekozen voor een lekker stevig statief, dat redelijk compact is wanneer deze opgevouwen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een statief snel uit te klappen is wanneer je het nodig hebt. Het beste statief is een statief dat je gebruikt!

Lens mount adapter

Met de Sony lensadapters is het mogelijk de objectieven met een A-mount te gebruiken op de nieuwere E-mount lenzen. Door deze adapter kan ik de objectieven die ik voor mijn A77ii heb gekocht ook blijven gebruiken op mijn A6300.

Meer accessoires

Joby GorillaPod

Een superflexibel reisstatief, waarmee je je camera op werkelijk elke ondergrond kunt plaatsen. Veelzijdig en compact.

Nitecore USN4 Pro lader

Helaas levert Sony geen losse acculaders meer mee met de A7iii, maar alleen een kabel om de accu in de camera op te laden. Met deze lader van Nitecore laad je snel twee accu’s van het type FZ100 gelijktijdig op.

Lexar Pro 128GB 1667X UHS-II

Snelle en betrouwbare SD geheugenkaart met een lekker grote capaciteit.

Intuos Pro S

Tablet voor het maken van tekeningen en het bewerken van foto’s. Het gebruik van een tekentablet is voor lokale penseelbewerkingen op foto’s in Lightroom en Photoshop ideaal.

DataColor Spyder X Photo Kit

Een complete kit met alles dat je als fotograaf of videofragmenten nodig hebt om beelden met realistische kleuren te maken. De set bevat een Spyder Cube, Spyder Checkr en Spyder X Elite.

Godox X1 Trigger Set

Set van een radiografische zender en ontvanger die gebruikt kan worden voor het draadloos aansturen van reportageflitsers en studioflitsers. Deze set heeft ondersteuning voor TTL.

De bucketlist


Natuurlijk zijn er nog genoeg dingen te wensen. Op mijn bucketlist staat:

Sony A7IV
De opvolger van de Sony A7III systeemcamera. De Sony A7IV heeft nieuwe beeldsensor met een resolutie van 33 Megapixel, verbeterde autofocus en kan video’s opnemen in 10 bit 4:2:2 voor veel detail en ruimte voor nabewerking van video’s.